Retinol Peeling

Retinol Peeling

Retinol Peel

De Retinol Peel is een geavanceerde peeling met een dubbele werking op retinol. Dit peelingsysteem bevat 2% pure retinol van medische kwaliteit. Retinol stimuleert de vernieuwing van huidcellen. Dit geeft de huid een gladder, gelijkmatiger uiterlijk. Het is ideaal voor klanten met milde tot ernstige veroudering met acne en acnelittekens, hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken, en/of iedereen die hun algehele teint wil verbeteren.

Het is een pittige peeling. Het advies is dan ook om zelf al retinol (vitamine A creme) te gebruiken in je thuisproducten omdat je huid retinol moet tolereren, moet de huid vaak eerst zogenaamde retinoïde receptoren opbouwen. Deze receptoren zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn in de huid en helpen om retinol zijn werk te laten doen. De huid kan retinoïde receptoren opbouwen door middel van gecontroleerde blootstelling. Dat is gelijk waarom het vaak wordt aangeraden om langzaam te beginnen met retinol producten en vervolgens geleidelijk op te bouwen tot hogere  concentraties zoals deze peeling.

Enige schilfering is mogelijk 2-3 dagen na de peeling. je krijgt een masker mee voor 5 dagen gebruik na de behandeling om dit effect te minimaliseren. Bij elke peeling ben je gevoeliger voor zonlicht. Je dient dan ook altijd een zonbescherming af te nemen als je deze behandeling boekt. Dit kan in de vorm van een dagcreme met spf, een foundation met spf of een minerale make up met zonbescherming. Voor het beste resultaat wissel je diverse peelings met elkaar af met een behandelvolume van 4-6 behandelingen met een interval van 2-4 weken.

LET OP! Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt, zal de huid gevoeliger zijn voor zonlicht. Je dient bij deze behandeling een zonbescherming af te nemen. Dit kan in de vorm van een spf, bb creme of een minerale make up.